Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga geeft je de mogelijkheid om je zowel lichamelijk als geestelijk voor te bereiden op de bevalling.

Zwangerschapsyoga is geschikt voor iedere aanstaande moeder die bewust wil beleven en zich goed wil voorbereiden op de bevalling.
De yogalessen worden op maandagavond van 20.30 tot 21.30 in groepjes van max. 10 personen gegeven. Na afloop drinken we samen nog een kopje thee. Je kan starten vanaf de 20e week van je zwangerschap.
In de loop van de cursus is er ook een partnerles te volgen, deze is voor de partner gratis. De partner krijgt massagetechnieken en tips aangereikt om de aanstaande moeder te laten ontspannen zowel in de zwangerschap als tijdens de bevalling. De lessen kosten €115,00 voor 8 lessen hierna kun je evt nog 4 exstra lessen nemen. De kosten zijn te declareren bij de meeste zorgverzekeraars.

De volgende oefeningen staan centraal tijdens de yogalessen:
– Yogaoefeningen: Deze zijn gericht op het hele lichaam. De spiergroepen van je bekken, benen en rug zullen extra aandacht krijgen.
– Ademhalingsoefeningen: Tijdens de yoga leer je de adem te observeren en daarvan bewust te zijn.
– Ontspanningsoefeningen: Hierbij leer je hoe je je lichaam en geest optimaal kunt ontspannen. Niet alleen als je rustig op de grond ligt, maar ook als je lichaam spanning of pijn heeft. Daardoor is het tijdens de bevalling makkelijker bij jezelf te blijven.